برگزاری نشست تخصصی اثرات، آداب و اسرار نماز در پیشگیری از اعتیاد در واحد تهران مرکزی

۳۰ مهر ۱۳۹۶ | ۱۴:۴۸ کد : ۱۳۱۴۲ اخبار دانشگاه
به همت اداره دانشجویی و فرهنگی دانشکده اقتصادو حسابداری واحد تهران مرکزی نشست تخصصی با عنوان « اثرات ،آداب و اسرارنمازدر پیشگیری از اعتیاد» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی واحد تهران مرکزی، دکتر محمد رحیم نوری استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران  مرکزی در سخنانی گفت:« حقیقت نماز رابطه قلبی و عملی با خدا است و معجونی است از تمام حرکاتی که برای انسان وجود دارد اعم از: ایستادن، نشستن، خم شدن و دست‌ها و پاها را به صورت‌های مختلف حرکت دادن ، زبان را با الفاظ گوناگون به سخن در‌آوردن و مانند آن، یعنی انسان در تمام حالات در یاد او فرو می‌رود، تمام اعضای او رنگ ایمان پیدا کند و این خود یک نوع لطافتی است که در فریضه نماز در تعدیل حرکات مؤثر خواهد بود .»

وی افزود: « قرآن برای پرورش شخصیت مردم و ایجاد تغییر در رفتار آنان، روش کار و ممارست عملی در زمینه افکار و عادات جدید رفتاری را که در نظر دارد درنفوس آنان تحکیم بخشد به کار گرفته است و خداوند متعال به همین منظور عبادات مختلفی همچون نماز ، روزه ، زکات و حج را واجب کرده است .»

نوری با تأکید براینکه که انجام مرتب و منظم این عبادات در اوقاتی معین ، اطاعت از خداوند وامری الهی را به مومن یاد می دهد و باعث می شود که او همواره با خضوعی کامل در تمام کارها به خداوند نظر داشته باشد .»

وی گفت: « نماز  صبر و تحمل سختی ها ،جهاد با نفس، تسلط برخواسته ها و خواهش ها و اظهار محبت و نیکی به مرم را به انسان می آموزد و این خصلت های پسندیده ای است که یک شخصیت بهنجار و رشد و تکامل یافته را از دیگران جدا می سازد و روحیه همکاری و همبستگی را رشد می دهد .»

نوری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: « آسیب­شناسی اجتماعی عبارت است از مطالعه و شناخت ریشه بی­نظمی­های اجتماعی.»

وی افزود:« آسیب­شناسی اجتماعی مطالعه و ریشه­یابی بی نظمی­ها، ناهنجاری­ها و آسیب هایی نظیر بیکاری، اعتیاد، فقر، خودکشی، طلاق و...، همراه با علل و شیوه­های پیش­گیری و درمان آنها و نیز مطالعه شرایط بیمارگونه و نابسامانی اجتماعی است. »

نوری اظهار کرد:« اگر در جامعه­ای هنجارها مراعات نشود کجروی پدید می­آید و رفتارها آسیب می­بیند. یعنی، آسیب زمانی پدید می­آید که از هنجارهای مقبول اجتماعی تخلفی صورت پذیرد. عدم پای­بندی به هنجارهای اجتماعی موجب پیدایش آسیب اجتماعی است .»

وی گفت:« آسیب های اجتماعی علاوه بر اینکه می­تواند در سطح فردی اثرگذار باشد و اثرات مخربی داشته باشد، بر خانواده و در نهایت جامعه نیز می­تواند اثرات نامناسبی به جا گذارد.»

نوری با بیان اینکه " اعتیاد"  یکی ازمهم ترین و مخربترین آسیب های اجتماعی است، تصریح کرد: «اعتیاد به معنی تمایل به مصرف مستمر یا متناوب یک ماده برای کسب لذت یا رفع احساس ناراحتی است که قطع آن ناراحتی های روانی یا اختلالات جسمانی ایجاد می‌کند. »

وی افزود: «در گرایش به اعتیاد عوامل مختلفی شناسایی و مطرح شده‌اند. این عوامل هر چه باشند (که البته در مباحث مربوط به علت شناسی حائز اهمیت هستند) سرچشمه بسیاری مشکلات فردی، خانوادگی و اجتماعی هستند. اعتیاد به سبب ویژگی­های ذاتی خود، اغلب با سایر آسیب­ها همراه می‌شود و موجب هدر رفتن نیروهای ثمربخش جامعه می‌شود.»انتهای پیام/