برگزاری نشست تخصصی فرهنگی حقوق شهروندی در واحد تهران مرکزی

۰۵ دی ۱۳۹۵ | ۱۴:۲۶ کد : ۱۳۹۱ اخبار دانشگاه
برگزاری نشست تخصصی فرهنگی حقوق شهروندی در واحد تهران مرکزی

به همت اداره دانشجویی و فرهنگی دانشکده حقوق واحد تهران مرکزی نشست تخصصی فرهنگی با موضوع «حقوق شهروندی» با حضور مسئولین و جمعی از دانشجویان آن دانشکده برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی واحد تهران مرکزی، در این نشست استاد علی دشتی عضو هیات علمی دانشکده حقوق واحد تهران مرکزی در سخنانی ضمن تعریف حقوق شهروندی افزود: اولین خاستگاه حقوق شهروندی افراد این است که نظام مدیریت شهری باید به حقوق و تکالیف افراد پاسخگو باشد، وظیفه دولت و شهرداری ایجاد قواعد و سیاست هایی است که به حقوق افراد لطمه وارد نکند چرا که افراد حق حیات و حق آرامش داشته و تمام حقوقی که در فصل سوم قانون اساسی آمده است، حکومت نباید کاری کند تا این حقوق پایمال شود. مانند: حق مسکن، حق اشتغال و حق حفظ حیثیت و آبرو ... بنابراین نهاد حکومتی و شهرداری وظیفه دارد ترتیبات لازم را به منظور حفظ حقوق شهروندی اتخاذ کند .

وی تاکید کرد: رعایت حقوق شهروندی توسط تمام افراد نسبت به یکدیگر و دولت امری لازم و ضروری است و همه مردم مکلف به رعایت کردن حقوق دولت هستند و وظیفه مردم در مقابل یکدیگر نیز بسیار مهم و تاثیرگذار است .

از جمله مباحث مطرح شده در این نشست می توان: به نقض نکردن حقوق خصوصی افراد، ارتباط حقوق شهروندی با تکالیف شهروندی، ارتقاء وضعیت حقوقی و اجتماعی یک شهر، وظیفه نهاد حکومتی و شهرداری درقبال حقوق شهروندی و بالعکس، عدم نقض حقوق امنیتی افراد، رعایت حقوق شهروندان، برنامه ریزی و سیاستگذاری دولت در مقابل حفظ حقوق شهروندی، وجود تفاوت بین حقوق بشر با حقوق شهروندی، انواع حقوق شهری، رعایت ظرفیت اکولوژی در شهرها، آموزش حقوق شهروندی توسط آموزش و پرورش در مدارس اشاره کرد./ انتهای پیام.