یاد داشتی به مناسبت زاد روز حضرت زینب کبری(سلام الله علیها)

۲۵ بهمن ۱۳۹۴ | ۱۶:۰۹ کد : ۵۷۶ اخبار دانشگاه
امام سجاد علیه السلام خطاب به حضرت زینب کبری(سلام الله علیها) :عمه جان تو به حمدالله دانشمندی هستی که معلم ندیده ای.
یاد داشتی به مناسبت زاد روز حضرت زینب کبری(سلام الله علیها)

به میمنت پنجم جمادی الثانی خجسته زادروز حضرت زینب کبری سلام الله علیها:

نه ماه تو در کالبد فاطمه بوده ای                 گاه متولد شدنت عالمه بوده ای

به راستی سخن از کیست؟ از کسی که او را عقیله نامیده اند.هنگامی که به کتاب لغت مراجعه می کنیم در توضیح کلمه عقیله می نویسد" کسی که در میان خویشان گرامی بوده و در خانه اش عزیز و ارجمند باشد. "آیا معنای عقیله همین اندازه است؟! حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در باب سر اشتهار آن بانو به عقیله بیان لطیفی دارند. ایشان می فرمایند: برخی عاقل نیستند و به دنبال تحصیل عقلند. برخی عاقلند وعقل صفت ماندگاری برای آنان نیست. یعضی گاهی هست وگاهی نیست. بعضی دیگر عاقلند و عقل برای آنها به منزله یک صفت دائمی است و گروهی بسیار اندک عاقلند و عقل برای آنان «فصل مقوم» است وعقل مقهور آنان است نه مسلط بر آنها. اینان به تمام معنای کلمه عقیله اند. حسین بن علی(ع) هم عقیله بنی هاشم است. زینب کبری (س) نیز عقیله بنی هاشم است. ( تا ) درعقیله، (تا)ی مبالغه است نه (تا) ی تأنیث. همانگونه که می گویند فلانی علامه است ونمی گویند (علام) و همانگونه که خورشید راکب و مسلط بر نور است . نه آنکه نور راکب بر خورشید باشد، زیرا خورشید ، خود مولد نور است. حسین بن علی (ع) و زینب کبری(س) مسلط بر عقلند و عقل در اختیار و مقهور آنهاست. آری اینچنین است که وقتی ابن عباس می خواهد از این بانو، مطلبی را نقل کند، می گوید « حد ثتنی عقیلتنا زینب» یعنی حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) که عقیله است به من چنین فرمود. آری اینچنین است که در زمان حضور پدر بزرگوارش امیرمومنان حضرت علی (ع) در کوفه کلاس تفسیر قرآن برگزار می کند.

طبع می خواهد که وصف زینب کبری(س) کند            لیک قطره کی تواند صحبت دریا کند؟!

توسن طبعم در این جا، پای در گل مانده است             مرغ بی پر چون سفر بر عرصه عنقا کند؟!

نطق گویا عاجز است از شرح و ذکر و وصف او        کی تواند خامه مدح آن ملک سیما کند ؟!

حجت الاسلام و المسلمین منصور توکلی معاون دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران