مدیرگروه تاریخ و باستان شناسی واحد تهران مرکزی: ماه محرم - ماه تجلیل از سالار شهیدان ثارالله است

۲۷ مهر ۱۳۹۴ | ۱۶:۲۴ کد : ۷۱۲ اخبار دانشگاه

همزمان با فرارسیدن ماه محرم دکتر حمیدرضا صفاکیش مدیرگروه تاریخ و باستان شناسی واحد تهران مرکزی با بیان اینکه به کرسی نشستن یزید را باید سرآغاز بحرانی دانست که جامعه اسلامی و همه ذخایر معنوی و دینی را تاراج  می کرد خاطرنشان کرد: ماه محرم، ماه تجلیل از سالار شهیدان ثارالله است.

به گزارش روابط عمومی واحد تهران مرکزی، دکتر حمیدرضا صفاکیش مدیر گروه تاریخ و باستان شناسی و عضو هیات علمی واحد تهران مرکزی در گفتگویی ضمن عرض تسلیت به جامعه دانشگاهی به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم در گفت و گویی با تاکید بر اینکه یزیدبن معاویه هیچ بهره ایی از دین نداشت افزود:با مرگ معاویه درسال 60هجری پسرش یزید به فرمان معاویه به خلافت رسید . رفتار ضد اسلامی و تظاهر به فسق او مشهوربود اولین خلیفه در اسلام بود که آشکارا  شراب  می خورد و اعمال ضد دین  را مرتکب می شد . او هیچ بهره ایی از دین نداشت.  به کرسی نشستن یزید را باید سرآغاز بحرانی دانست که جامعه اسلامی و همه ذخایر معنوی و  دینی را تاراج  می کرد.

مدیر گروه تاریخ و باستانشناسی واحد تهران مرکزی بیان داشت:پذیرش بیعت یزید از سوی امام حسین(ع) همانند صلح امام حسن(ع)  نبود زیرا معاویه متظاهر به دین و رعایت کننده اصول اخلاقی و ارزش های انسانی و دینی بود . دست کم خود را به اسلام و خلفا منتسب می کرد در واقع پذیرش حاکمیت و جریان ضد دینی آشکار به منزله پایان یافتن همه تلاش ها ودستاوردهای چندین ساله مسلمانان و پیامبر اسلام (ص) بود.

عضو هیئت علمی واحد تهران مرکزی در ادامه خاطرنشان کرد: امام حسین (ع) با علم به این مسئله و آگاهی از اینکه بیعت  او هیچ امنیتی برای وی و شیعیان ایجاد نخواهد کرد راه مبارزه علنی را در پیش گرفت و امام از نامه تند یزید ( مبنی بر بیعت گرفتن از امام یا کشتن) به عبدالله ابن عباس فرمود :به خدا سوگند مرا رها نخواهند کرد تا وقتی که قلبم را از سینه ام بیرون آورند ( الکامل ابن  اثیر ج 4 ص29) همچنین در پاسخ به سئوال یکی از رهبران مخالف حکومت در مدینه ( عبداله بن زبیر ) که علت تصمیم امام در عزیمت از مکه به عراق را جویا شده بود می فرماید( اگرتعجیل نکنم مرا دستگیر خواهند کرد) در جایی دیگر فرمود (بنی امیه عالم را گرفتند. صبر کردم به آبرویم تعرض کردند صبرکردم. خواستند خونم را بریزند به مکه مهاجرت کردم( الفتوحج5. همان)

وی افزود: این سخنان امام حکایت از آن دارد که حکومت تصمیمی جدی برای کشتن حضرت داشته است . از این رو ورود فعالانه امام به عرصه مبارزه و جهاد ضروری بود . جهادی که امام به خوبی می دانست سرنوشت آن جز اسارت وکشته شدن نخواهد بود.امام حسین (ع) دستگاه حکومت یزید را متشکل از کسانی می دانست که اطاعت شیطان را پذیرفته و اطاعت خداوند را ترک گفته اند فساد را ظاهر ساخته، حدود الهی را تعطیل و به اموال عمومی تجاوز کرده اند(طبری ج4) حضرت برای اصلاح این وضعیت اسفبار خود را سزاوارترین و مسئول ترین فرد می دانست چنانچه فرمود من به هدایت ورهبری جامعه مسلمانان و قیام بر ضد این همه فساد و مفسدان که دین جدم را تغییر داده اند از دیگران شایسته ترم.

صفا کیش در ادامه بیان داشت: پس برای انجام این رسالت بعد از آگاهی از مفاد نامه یزید به فرماندارمدینه در بیست و هشتم رجب همراه با خانواده اش از مدینه به سوی مکه حرکت کردو حدود چهار ماه در آنجا ماند ( بلاذری- انساب الاشراف ج3 ص 173)اما در هشتم ذی الحجه پس از آنکه دریافت توطئه ای بر علیه او ترتیب داده اند با رها ساختن حج ازمکه خارج شد.

وی در پایان افزود: ماه محرم ماه تجلیل از سالار شهیدان ثارالله می باشد که در تربت پاکش شفا ، زیر قبه اش استجابت دعا و در زیارت قبر مطهرش ثواب بسیاری روزی می شود. امید است، دانشگاهیان، اصحاب علم و معرفت از فیوضات این ماه بهره مند شوند.انتهای پیام/