تالیف کتاب توسط مدیر پژوهش دانشکده هنر و معماری واحد تهران مرکزی

۱۷ آبان ۱۳۹۴ | ۱۸:۴۱ کد : ۷۷۰ اخبار دانشگاه

کتاب « خودی و بیگانه از منظر شاهنامه فردوسی » عنوان کتابی است که توسط فریبا شکرا... پور مدیر پژوهش دانشکده هنرومعماری واحد تهران مرکزی تالیف و به چاپ رسید.

به گزارش روابط عمومی واحد تهران مرکزی، فریبا شکرا... پور مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و مدیرپژوهش دانشکده هنر ومعماری واحد تهران مرکزی، کتاب خودی و بیگانه از منظر شاهنامه فردوسی را در 12 فصل با هدف ایجاد زمینه لازم برای پژوهشگران و محققان آثار ادبی خصوصا در حوزه تحول لفظ و معنی در ادوار مختلف ادبی به رشته تحریردرآورده وی در مقدمه این کتاب گفته است:

«می دانیم که واژه خودی وبیگانه دو واژه متضاد هستندکه با دو مفهوم دور از هم ولی در کنار هم می آیندچون وجود هرکدام دیگری را در ذهن تداعی می کند و وجود هر کدام نشان دهنده کامل معنای متضاد خودش را می رساند و نشان می دهد که وقتی این باشد، آن یکی نیست.

خودی و بیگانه مفاهیم متفاوتی دارند، گاهی در مرزها و محدودیتهای جغرافیایی و گاهی در محدودیت های قومی و قبیله ای تعبیر می شود و گاه از نظر مفهومی بدان نگریسته می شود و یا بعد عرفانی و فلسفی، مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند.اما همیشه خودی و بیگانه از این جنبه ها مورد نقد و بررسی قرار نمی گیرند بلکه مفاهیم خاص دیگری را روشن می کنند و از این مفاهیم شاید در بعضی موارد برای ما پنهان باشد و نتوانیم آن را بوضوح بفهمیم.مانند دو برادر که در عین خودی بودن بخاطر منافع مالی با یکدیگردرگیر شده، وکارشان حتی به نزاع و درگیری های فیزیکی می انجامد و در این حالت دیگر آن دو برای هم نه تنها خودی نیستند بلکه نسبت به هم بیگانه می شوند ونسبت به هم احساس خودی نخواهند داشت.»انتهای پیام/