واحد تهران مرکزی برگزار کرد: سخنرانی علمی با موضوع « ژئوپلتیک انرژی و تقسیمات اقتصادی آینده جهان »

۲۸ آذر ۱۳۹۴ | ۱۴:۲۵ کد : ۹۲۲ اخبار دانشگاه

به مناسبت هفته پژوهش سخنرانی علمی با موضوع " ژئوپلتیک انرژی و تقسیمات اقتصادی آینده جهان" در دانشکده علوم سیاسی واحد تهران مرکزی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی واحد تهران مرکزی، دکتر رویا منتظمی عضو هیئت علمی دانشکده علوم سیاسی واحد تهران مرکزی در سخنانی بیان داشت: آغاز عصر صنعتی انرژی به خصوص سوخت های فسیلی در ابتدا ذغال سنگ و سپس نفت و گاز موتورهای اقتصاد جهانی شدند. وی اذعان داشت:کشور هائی که این منابع را در اختیار داشتند می توانستند سریعتر از بقیه مسیر توسعه و رشد اقتصادی را طی کنند.

منتظمی گفت: مجادله میان فرانسه و آلمان بر سر منطقه الزاس و لورن به واسطه معادن ذغال سنگ این منطقه موجب بروز جنگی شد که دامنه آن به دنیا کشیده شد. امروزه نیز تسلط بر منابع و مسیرهای انتقال آن ، یکی از چالش های قدرت ها در سطح جهانی است و جایگاه برجسته تری برای یکی یا دیگری بوجود می آورد.

وی افزود: با توجه به استهلاک منابع فسیلی و آلودگی های محیط زیستی بواسطه تولید گازهای گلخانه ای، جهان به دنبال جایگزین کردن آنها با انرژی های پاک است.

عضو هیئت علمی دانشکده علوم سیاسی در این جلسه به مباحثی چون: بررسی ذخایر موجود در سطح جهانی ، تاثیر آن در توسعه جنوب و رشد اقتصادی شمال، دورنمای تقسیمات اقتصادی جهان و ...پرداخت.انتهای پیام/