در واحد تهران مرکزی برگزار شد : نشست علمی - تخصصی با موضوع« بررسی الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت»

۲۹ آذر ۱۳۹۴ | ۱۸:۴۱ کد : ۹۳۷ اخبار دانشگاه

نشست علمی _تخصصی با موضوع« بررسی الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت» به همت  گروه حقوق بین الملل دانشکده حقوق واحد تهران مرکزی برکزار شد.

به گزارش روابط عمومی واحد تهران مرکزی، ساعدی در ابتدا به توضیح ماهیت این سازمانWTO  پرداخته و سیر تحول تاریخی آن را تاکید برموافقتنامه گات  عنوان نمودند. دکتر ساعدی بناب درتوضیح قواعد سازمان جهانی تجارت تاکید نمودندکه جنس قواعد آن رفتاری بوده وبدین تربیت با جنس قواعد داخلی متناوب می باشد. وی همچنین تشریح نمود جهت حفظ امنیت حقوقی _ شغلی تجارو نیز پیش بینی پذیری رفتاردولتها کشور هایی که به این سازمان می بپوندند از قاعده " تعهد واحد" پیروی می کنند که براساس آن کشورها حق ندارند نسبت به موافقت نامه های سازمان حق شرط بگذارند . وی همچنین به نظام حل و فصل اجباری اختلافات بین المللی در قالب سازمان بین المللی تجارت اشاره داشتند ضمن تشریح کلی فرایند الحاق در سازمان جهانی تجارت  . ساعدی به تسلیم تقاضای عضویت ایران در سال 1994 و قبول عضویت ناظر کشور در سال 2005 میلادی اشاره داشت.

در خصوص بیان نظرات مخالفان و موافقان الحاق ایرا ن به این سازمان . وی توضیح داد ازجمله ایرادات مخالفان الحاق ، ترس از تخریب بینان صنعتی و خط ورشکستگی ، برهم زدن تراز پرداختی کشور و گسترش بیکاری در کشور می باشد . برعکس موافقان براین عقیده اند که الحاق موجبات دسترسی آسان به بازارهای خارجی با تعرفه های پایین ،جذب بیشتر سرمایه گذاران خارجی ،امکان بهرمندی از سیستم های حمایتی سازمان و حفظ حق مصرف کنندگان ایرانی می باشد.

ازمیان موانع الحاق ایران به سازمان ، سخنران محترم به مخالفت آمریکا واصل 44 قانون اساسی کشور اشاره داشت . این جلسه سخنرانی با پرسش و پاسخ حاضرین پایان یافت.انتهای پیام/